Prajitura Orange

Prajitura Orange este o prajitura simpla , delicioasa si ieftina. Este o prajitura care poate fi servita in orice moment al zilei. Pentru cei care nu iubesc portocalele, pot sa foloseasca alt suc de fructe proaspat, dar atentie daca sucul de fructe este indulcit trebuie scazuta cantitatea de zahar din crema. Va dorim pofta buna la o prajitura facuta in casa!



Ingrediente:
-200 g.unt pt.aluat
-2 galbenusuri
-150 g.unt pt.crema
-coaja de portocala
-125 g.zahar pt.aluat
-110 g.fulgi de ovaz
-150 g.faina
-200 g.zahar pentru crema
-25 g.amidon
-400 ml.suc proaspat de portocale neindulcit
1 – peste faina adaugam fulgii de ovaz, amestecam
2 – adaugam galbenusurile si zaharul, amestecam
3 – adaugam untul si framantam pina se incorporeaza untul in aluat
4 - adaugam si coaja de portocala, omogenizam
5 – intr-o tava tapetata cu hartie si unsa , intindem aluatul uniform (dimensiuni tava 24 cm * 24 cm)
6 – dam aluatul la copt in cuptorul preincalzit, coacem la 150 – 160 grade Celsius,15 – 20 minute
7 – pentru crema fierbem sucul de portocale cu amidonul si zaharul pina cind amestecul se ingroasa , amestecand din cana in cand pentru a nu se prinde
 8 - dupa ce crema s-a ingrosat adaugam untul putin cate putin
 9 – scoatem tava cu aluatul copt pe jumatate din cuptor si turnam cu grija crema peste aluat
10 - dam prajitura la cuptor inca vreo 25 minute, coacem la aceeasi temperatura
 11 – dupa ce s-a copt, lasam prajitura sa se raceasca, si o taiem dupa ce o tinem macar 1 ora in frigider

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prajitura de post cu fructe - ULTRARAPIDA

Ce desert poti sa faci repede, in timpul postului, cu ingredinte la indemana, fara sa murdaresti prea multe vase? Raspunsul: aceasta delicio...