Ingrediente:
- 100 g zahar pentru aluat
- 1 lingurita esenta vanilie
- ½ lingurita sare pentru aluat
- ½ lingurita sare pentru crema
- 100 g unt
- 150 g gris
- 150 g zahar
- 150 g mac
- 1 ou
- 130 g unt pentru aluat
- 300 g faina pentru aluat
- 750 ml lapte
- 250 g branza dulce de vaci
Instructiuni:
1. in faina adaugam ½ lingurita sare si untul
2. faramitam untul in faina
3. adaugam si zaharul
4. maruntim untul cu degetele pana cand amestecul ajunge ca pesmetul
5. intr-o forma rotunda de tort unsa cu unt si tapetata cu faina asezam 2/3 de aluat, diametrul formei este de 22 cm ( se poate folosi si una de 24 cm), dam restul de aluat si
tava la frigider pana se face crema
6. punem laptele, ½ lingurita de sare, zaharul si untul la fiert
7. cand laptele incepe sa fiarba adaugam grisul, in ploaie, amestecand sa nu se faca cocoloase
8. adaugam si macul in amestecul de lapte
9. amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei amestecul de gris si mac, crema e fiarta atunci cand amestecul s-a ingrosat si vedem fundul cratitei cand amestecam cu lingura , lasam crema sa se racoreasca cam 10 minute
10. branza dulce de vaci o batem cu oul si cu esenta de vanilie
11. in crema de gris si mac adaugam amestecul de branza dulce, omogenizam
12. in tava scoasa de la frigider punem crema de gris si mac, nivelam, iar peste aranjam restul de aluat in mod uniform
13. dam tava la copt, cuptorul preincalzit , coacem la 170 grade Celsius cam 55 – 60 minute
14. prajitura o scoatem din forma dupa ce s-a racit foarte bine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu