Prajitura Franjina

Prajitura Franjina este o prajitura pe care , prima data o savurezi doar privind-o, si dupa aceea iti incanta cerul gurii cu amestecul delicat de branza si albus si cu aroma usoara de rom din amestecul de arahide. Este o prajitura fina, este o prajitura simpla, toate straturile se aseaza in tava si se coc pur si simplu impreuna. Arahidele pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuci macinate sau mac macinat. Poate fi facuta cu o zi inainte, si taiata in momentul servirii. Este o prajitura veritabila “ de casa” . Pofta buna!



Ingrediente:
- 4 galbenusuri , peste ele am presarat ½ lingurita de sare
- ½  lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- 2 linguri faina
- 180 g zahar pentru amestecul de branza
- 3 linguri rom
- 200 g. margarina pentru prajituri
- 200 g. zahar pentru aluat
- 80 g. zahar pentru amestecul de arahide
- 4 albusuri
- 500 g.branza proaspata de vaci
- arahide macinate 150 g.
- 320 g. faina
Instructiuni:
1 – amestecam faina, praful de copt si zaharul, adaugam margarina si galbenusurile
2 – framantam aluatul si il impartim in 2 parti egale
3 – impachetam fiecare bucata de aluat in folie alimentara, o parte o dam la frigider si
cealalta parte o dam la congelator
4 – in arahidele macinate adaugam zaharul si romul, omogenizam
5 – albusurile le batem cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intaresc si nu cad
din castron
6 – in amestecul de albus adaugam restul de zahar, esenta de vanilie si cele  2 linguri faina  , batem pana se dizolva zaharul
7 – peste branza adaugam ,treptat, compozitia de albusuri si amestecam
8 – in tava (dimensiuni 28 cm * 24 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt intindem aluatul care a stat in frigider
9 – peste aluat intindem  amestecul de arahide
10 – peste arahide asezam gramajoare din amestecul de branza , nivelam cu grija  branza ca sa nu se amestece cu stratul de arahide
11 – aluatul care  l-am tinut la congelator il dam pe razatoare  si il presaram pe prajitura in asa fel incat sa acoperim toata prajitura
12 – coacem prajitura (cuptorul preincalzit si setat la 170 - 180 grade Celsius) 30 – 35 minute
13 – dupa ce s-a copt , o lasam sa se raceasca foarte bine
14 – prajitura se portioneaza dupa ce s-a racit si se serveste pudrata cu zahar sau fara, dupa preferinte

Prajitura  Franjina
Prajitura  Franjina


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prajitura de post cu fructe - ULTRARAPIDA

Ce desert poti sa faci repede, in timpul postului, cu ingredinte la indemana, fara sa murdaresti prea multe vase? Raspunsul: aceasta delicio...