Ingrediente:
- 4 galbenusuri , peste ele am presarat ½ lingurita de sare
- ½ lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- 2 linguri faina
- 180 g zahar pentru amestecul de branza
- 3 linguri rom
- 200 g. margarina pentru prajituri
- 200 g. zahar pentru aluat
- 80 g. zahar pentru amestecul de arahide
- 4 albusuri
- 500 g.branza proaspata de vaci
- arahide macinate 150 g.
- 320 g. faina
Instructiuni:
1 – amestecam faina, praful de copt si zaharul, adaugam margarina si galbenusurile
2 – framantam aluatul si il impartim in 2 parti egale
3 – impachetam fiecare bucata de aluat in folie alimentara, o parte o dam la frigider si
cealalta parte o dam la congelator
4 – in arahidele macinate adaugam zaharul si romul, omogenizam
5 – albusurile le batem cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intaresc si nu cad
din castron
6 – in amestecul de albus adaugam restul de zahar, esenta de vanilie si cele 2 linguri faina , batem pana se dizolva zaharul
7 – peste branza adaugam ,treptat, compozitia de albusuri si amestecam
8 – in tava (dimensiuni 28 cm * 24 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt intindem aluatul care a stat in frigider
9 – peste aluat intindem amestecul de arahide
10 – peste arahide asezam gramajoare din amestecul de branza , nivelam cu grija branza ca sa nu se amestece cu stratul de arahide
11 – aluatul care l-am tinut la congelator il dam pe razatoare si il presaram pe prajitura in asa fel incat sa acoperim toata prajitura
12 – coacem prajitura (cuptorul preincalzit si setat la 170 - 180 grade Celsius) 30 – 35 minute
13 – dupa ce s-a copt , o lasam sa se raceasca foarte bine
14 – prajitura se portioneaza dupa ce s-a racit si se serveste pudrata cu zahar sau fara, dupa preferinte
Prajitura Franjina |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu