Prajitura cu budinca

Doriti o prajitura rapida, atunci aceasta reteta este cea mai buna alegere pentru voi, o prajitura 3 in 1 : blat, crema si glazura. Puteti folosi budinci cu alte arome , de exemplu capsuni sau lamaie sau frisca, dupa gustul si placerea fiecaruia. Daca doriti ca petele sa fie din budinca de ciocolata atunci inlocuiti cele 2 linguri de cacao din aluat cu 2 linguri de faina, in rest procedeul ramane acelasi. Incercati-o si nu o sa regretati! Pofta buna la o prajitura FACUTA IN CASA!



  Ingrediente
- 2 plicuri budinca vanilie
- 5 linguri zahar vanilat pentru preparare budinca
- ½ lingura praf copt
- 2 linguri cacao
- 1 lingura zahar vanilat
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 5 albusuri
- 250 g. faina
- 250 g. zahar
- ½ lingurita sare
- 5 linguri zahar pudra pentru glazura
- 350 ml smantana – min.20 % grasime pentru glazura
- 800 ml lapte pentru budinca
- 5 galbenusuri
Instructiuni:
01 – amestecam praful de budinca cu zaharul vanilat si cu putin lapte
02 – punem laptele la fiert
03 – adaugam amestecul de budinca in lapte, amestecand incontinuu pentru a nu se prinde budinca de fundul cratitei
04 – dupa ce budinca a fiert o lasam sa se raceasca pana facem blatul
05 – presaram 1/2 lingurita sare peste galbenusuri
06 – batem galbenusurile cu zaharul pe care il adaugam treptat, galbenusurile trebuie sa se albeasca si sa creasca in volum
07 – adaugam uleiul si lapte
08 – in faina adaugam zaharul vanilat, cacaoa si praful de copt, amestecam
09 – cernem amestecul  de faina in compozitia de galbenuse, omogenizam
10 -  batem albusurile spuma tare
11 – amestecam, treptat, in aluatul cu cacao albusurile
12 – in tava unsa si tapetata cu faina turnam aluatul iar cu o lingura punem din loc in loc gramajoare din budinca de vanilie – dimensiuni tava 27.5 cm * 25.5 cm
13 – dam tava la copt , cuptorul preincalzit la 180 grade C, coacem 40 minute
14 – pentru glazura batem smantana cu zaharul pudra
15 – scoatem tava din cuptor si turnam glazura de smantana pe toata suprafata  prajiturii
16 – dam prajitura inapoi la cuptor pentru inca 10 minute
17 – dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca bine si o taiem dupa dorinta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prajitura de post cu fructe - ULTRARAPIDA

Ce desert poti sa faci repede, in timpul postului, cu ingredinte la indemana, fara sa murdaresti prea multe vase? Raspunsul: aceasta delicio...