Checul cu dovleac este o reteta de chec de toamna, este un chec plin de aroma, un chec care aduce placere iubitorilor de dovleac. Pentru acest chec am folosit piure de dovleac si nu clasicul dovleac dat pe razatoare. Piureul l-am facut in felul urmator : am taiat dovleacul in doua, l-am curatat de seminte si l-am pus in cuptor sa se coaca. L-am pus in tava de cuptor tapetata cu hartie, cu coaja in sus. Dupa ce s-a copt, toata pulpa coapta a dovleacului am pasat-o cu ajutorul robotului de bucatarie. Am facut pachetele de 250 g si le-am dat la congelator. Sub forma de piure congelat, dovleacul se poate pastra mai mult timp si se poate folosi si la alte prajituri si placinte.
Semintele de dovleac pot fi puse si in compozitia checului sau pot fi omise din reteta daca nu va plac. Daca nu avem merisoare putem folosi aceeasi cantitate de stafide, dupa placerea si gustul fiecaruia. In ceea ce priveste mirodeniile puteti sa faceti si alte combinatii, dar sa tineti cont de faptul ca nu toate miordeniile fac casa buna cu dovleacul. Checul are un gust placut si fin , care ne duce ,deja, cu gindul la sarbatori. Este un dulce delicios facut in casa! Pofta buna!
Ingrediente:
¼ lingurita cardamom
½ lingurita scortisoara
esenta de vanilie
½ lingurita praf de copt
½ lingurita nucsoara
1 lingurita bicarbonat de sodium
250 g. faina
½ lingurita sare
seminte de dovleac crude
merisoare uscate
2 oua
120 g unt, la temperatura camerei, grasime minim 80 %
200 g. zahar
250 g.piure de dovleac
Mod de preparare:
1 - amestecam faina, scortisoara, bicarbonatul de sodiu, praful de copt,nucsoara, cardamomul si sarea
2 – cernem amestecul de faina si mirodenii
3 – batem untul spuma
4 – adaugam zaharul
5 – in compozitia de unt adaugam si ouale, pe rand, batem foarte bine pina se omogenizeaza compozitia
6 – adaugam esenta de vanilie
7 – adaugam piureul de dovleac
8 – omogenizam compozitia
9 – incorporam amestecul de faina si mirodenii
10 – adaugam si merisoarele
11 – omogenizam compozitia
12 – in tava de chec unsa turnam aluatul, nivelam
13 – presaram seminte de dovleac
14 – coacem checul in cuptorul preincalzit la 170 grade, cam 50 minute, testam cu scobitoarea daca este copt
Checul se taie rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu