Ingrediente:
- 120 gr.zahar
- 80 gr.zahar
- 200 gr.smantana dulce
- 2 pliculete esenta vanilie
- sare
- coaja rasa de portocale
- zahar vanilat
- coaja rasa de portocale
- 100 g.unt topit
- 250 ml. apa minerala
- 3 oua
- 250 gr.brinza de vaci
- 1 ou intreg
- 50 gr. zahar
- 4 galbenusuri
- 4 albusuri
- stafide inmuiate in rom
- 350 g faina
- 500 ml. lapte rece
Mod de preparare:
1. pentru aluatul de clatite batem ouale cu putina sare2. adaugam untul topit
3. adaugam jumatate din cantitatea de lapte
4. amestecam si jumatate din cantitatea de faina
5. adaugam in aluat restul de lapte si faina
6. subtiem aluatul cu apa minerala
7. adaugam coaja de portocale (folositi aromele care va plac)si zahar vanilat
8. amestecam si dam aluatul la frigider cel putin 20 de minute
9. coacem clatitele
10. pentru umplutura amestecam branza de vaci cu un strop de sare si un ou
11. adaugam coaja rasa de portocale si 50 g. zahar si omogenizam
12. adaugam si stafidele scurse de rom
13. umplem opt clatite ( le umplem ca pe sarmale) cu amestecul de branza si le aranjam in tava unsa
14. pentru sosul de vanilie batem bine galbenusurile cu 80 g.zahar pina se albesc
15. adaugam esenta de vanilie
16. adaugam si smantana dulce si mixam bine compozitia
17. turnam cu grija sosul peste clatite si dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit), coacem la 180 grade – total timp de coacere cam 30 minute.
18. pentru bezea batem albusurile spuma tare cu un strop de sare
19. adaugam si 120 g. zahar (in transe) si batem albusul pana cind spuma este tare si lucioasa
20. cind sosul a inceput sa prinda crusta scoatem tava din cuptor si punem bezeaua in gramajoare si dupa aceea o nivelam cu grija fara sa deranjam sosul
21. dam tava inapoi la cuptor si o lasam pina cind se coace si bezeaua.
Pofta buna!
Clătite bănățene |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu