Galuste cu prune

Cine nu a auzit de galustele cu prune sau gomboti ? Aceasta reteta vine in ajutorul celor care nu le plac cartofii , ingredient principal in reteta clasica de gomboti sau a celor care vor sa faca aceste galuste mai dietetice. Este o reteta mai simpla  si mai usor de facut si va asigur ca este la fel de gustoasa ca si galustele clasice (cu aluat cu cartofi).Galustele vor fi fragede si delicioase. Incercati aceste galuste cu prune si nu veti regreta. Pofta buna!


Ingrediente:

- 3 pliculete zahar vanilat
- 100  g gris
- 1 lingurita sare
- prune
- 2 oua
- 100 g faina
- 650 g  branza de vaci
- pesmet

Instructiuni:

1.  amestecam in brinza cele 2 oua si sarea
2.  adaugam grisul si faina, amestecam
3.  framantam bine aluatul
4.  pudram  cu faina un platou intins sau  2 farfurii intinse
5.  “imbracam” fiecare pruna in aluat si formam galuste rotunde pe care le punem pe platou
6. intr-o tigaie antiaderenta punem pesmetul la prajit, adaugam si zaharul vanilat si in acelasi timp punem si apa pentru a fierbe galustele
7. deoarece pesmetul il prajim fara ulei, amestecam in mod constant ca pesmetul sa nu se arda
8.  cind clocoteste apa adaugam galustele una cate una , cu grija sa nu  ne oparim cu apa clocotita
9.  fierbem galustele in serii, nu inghesuim prea multe in cratita
10. cind incepe apa sa clocoteasca miscam putin cratita pentru a nu se prinde galustele de fundul cratitei
11.  amestecam in pesmet, pesmetul trebuie doar rumenit; daca va place mai prajit il lasati pe foc mai mult , dar amestecand in el tot timpul
12.  dupa ce  galustele incep sa se ridice la suprafata apei le  mai lasam sa fiarba cam 10 minute
13.  le scoatem cu grija si le tavalim prin pesmetul rumenit, in continuare procedam la fel si cu celelalte galuste: le fierbem si le tavalim prin pesmet
14.  Galustele le servim cu zahar. Sa aveti pofta!

Galuste cu prune
Galuste cu prune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prajitura de post cu fructe - ULTRARAPIDA

Ce desert poti sa faci repede, in timpul postului, cu ingredinte la indemana, fara sa murdaresti prea multe vase? Raspunsul: aceasta delicio...