Ingrediente:
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita bicarbonat de sodium
- sare
- 2 oua
- 25 g.nuci
- 25 g. arahide
- 220 g branza dulce de vaca
- 1 conserva de ananas bucati (565 g.)
- 250 g.zahar pudra
- 250 g. zahar tos
- 375 g. faina
- 115 g. unt
Instructiuni:
1 – maruntim nucile si arahidele
2 – strecuram anansul, sucul il folosim mai tarziu
3 – maruntim bucatile de ananas
4 – in faina amestecam zaharul tos, ½ lingurita de sare, bicabicarbonatul de sodiu si zaharul vanilat, omogenizam
5 – batem ouale si le adaugam in amestecul de faina
6 – adaugam si ananasul, amestecam
7 – adaugam amestecul de nuci si arahide maruntite si sucul din conserva de ananas,omogenizam
8 – in tava bine unsa turnam aluatul ( dimensiuni tava 24 cm * 24 cm)
9 – coacem prajitura in cuptorul preincalzit , 170 grade Celsius , 35 – 40 minute
10 – in unt amestecam branza si ½ lingurita de sare, batem spuma
11 – adaugam esenta de vanilie si treptat zaharul pudra, batem spuma pana se dizolva zaharul
12 – dupa ce s-a copt aluatul ( testam cu scobitoarea aluatul) il lasam la racit
13 – dupa ce s-a racit, rasturnam blatul pe tava pe care o sa servim prajitura
14 – peste blatul caldut punem glazura de branza, lasam prajitura sa se raceasca foarte bine
15 – prajitura se taie si se serveste rece
Prajitura cu ananas |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu