Prajitura cu iaurt si smantana
Prajitura cu iaurt si smantana este o prajitura frageda si delicioasa. Este o prajitura usoara si satioasa. Nu este o prajitura greu de facut, necesita putina rabdare cand se fac bilutele.
In ceea ce priveste umplutura bilutelor puteti sa folositi , de exemplu, visine din compot si pe aluat sa folositi gem de visine. Totul tine de gustul si placerea fiecaruia.In ceea ce priveste untul folosit in aluat el poate fi inlocuit cu margarina pentru prajituri, aceeasi cantitate, totusi eu recomand untul , si neaparat unt cu minim 82% grasime. Acelasi lucru il recomand si in cazul procentului de grasime al smantanii, folositi o smantana grasa. Pofta buna la o prajitura FACUTA IN CASA!
Ingrediente:
- 2 cutii de cate 200 ml smantana pentru frisca
- ½ pachet praf de copt
- 6 linguri faina pentru crema
- 170 g.zahar pentru crema
- 4 albusuri pentru crema
- ½ + ½ lingurita sare pentru blat
- ½ lingurita sare pentru crema
- 2 linguri smantana pt.blat
- 4 galbenusuri pentru blat
- 150 g.zahar pentru blat
- 180 g.unt pt. blat
- 350 g.faina pt.blat
- 350 g.smantana
- 350 g.iaurt grecesc
- gem
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Prajitura de post cu fructe - ULTRARAPIDA
Ce desert poti sa faci repede, in timpul postului, cu ingredinte la indemana, fara sa murdaresti prea multe vase? Raspunsul: aceasta delicio...
-
Prăjitura cu halva – Poate pentru unii suna ciudat, prăjitura cu halva? Dar halvaua se poate folosi și pentru prăjituri și nu aveți ide...
-
Doriti o prajitura rapida, atunci aceasta reteta este cea mai buna alegere pentru voi, o prajitura 3 in 1 : blat, crema si glazura. Puteti f...
-
Prajitura cu mac si gris sau Prajitura Germana – este o prajitura pentru cei care iubesc macul in orice combinatie posibila, dar satisface ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu