Tarta cu brânza si suc de portocale


Tarta cu brânza și portocale este o tarta care nu trebuie coapta, este o tarta potrivita anotimpului cald deoarece este răcoroasa și ușoara. Este o tarta care trebuie încercata , este savuroasa , este ușor de preparat și este aspectuoasa. Sucul de portocale pe care îl folosim la aceasta tarta trebuie sa fie natural, adică neîndulcit. Dacă preparam tarta pentru cei mici la glazura sărim peste lichiorul de portocale, folosim eventual apa de flori de portocal sau esența de portocale. Un alt ingredient care poate fi înlocuit , dacă nu dorim sa-l folosim, este smântâna. Înlocuim  smântâna din rețeta  cu  iaurt grecesc gras (aceeasi cantitate ). Nu folosiți in cazul cremei de brânza,iaurtului  sau  a smântânii  și a untului produse cu indice de grăsime mic sau zero, dau un gust fad tartei și nu sunt deloc potrivite pentru prepararea tartelor sau a prăjiturilor. Preparați și savurați aceasta minunata tarta,deoarece  este o rețeta FĂCUTA IN CASA! Pofta buna!
Ingrediente:
Glazura
- 2 linguri zahar
- 1  ½  lingura amidon
- 175 ml suc portocale
- 1 ½  lingura lichior de portocale
Blat
- 140 ml unt topit
- 3 linguri suc portocale
- 350 g biscuiți petit- beure măcinați
Crema
- 500 g crema  brânza de vaci
- 250 ml smântâna grasa
- 3 linguri semințe de mac
- 75 ml apa fierbinte
- 100 g zahar
- 60 ml suc de portocale
- 4 linguri de miere
- 3 linguri coaja zaharisita de portocala
- 2 pliculețe de gelatina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prajitura de post cu fructe - ULTRARAPIDA

Ce desert poti sa faci repede, in timpul postului, cu ingredinte la indemana, fara sa murdaresti prea multe vase? Raspunsul: aceasta delicio...