Prăjitură de post cu mere

Prăjitura de post cu mere  este ușor de preparat și este perfecta pentru perioada de post, dar nu numai, putem înlocui margarina cu aceeasi cantitate de  unt cu grăsime minim 80%. Prăjitura este gustoasa și are in compoziție ingrediente simple și ușor de procurat. Rețeta acestei prăjituri este simpla :blat, umplutura și topping. Dacă merele pe care le folosim sunt foarte dulci, omitem sau scădem cantitatea de zahar din umplutura. In umplutura putem adăuga stafide, stafidele le punem la înmuiat in apa fierbinte cu putin rom. Dacă nu avem faina de migdale pentru topping  putem folosi aceeasi cantitate de nuca măcinata. Este recomandat sa o facem cu o zi înainte și sa o ținem la rece in frigider sau într-un loc răcoros, pentru a da timp blatului și topingului sa se înmoaie de la umplutura de mere.  Este o prăjitura FĂCUTĂ IN CASA care va primi aprecierile tuturor. Pofta buna!


Ingrediente  blat:
- 1 lingurita sare
- 170 g. margarina
- 100 g. zahar brun
- 240 g. faina
Ingrediente  umplutura:
- 6 mere curatate, tocate cuburi
- 100 g. zahar brun
- scortisoara, dupa gust
- esenta de vanilie
- 40 g. amidon
- 2 linguri zeama de lamaie
Ingrediente  toping:
- 100 g. zahar brun
- 90 g. margarina
- 80 g. faina migdale
- 150 g. musli cu fructe uscate

Prăjitură de post cu mere
Prăjitură de post cu mere


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prajitura de post cu fructe - ULTRARAPIDA

Ce desert poti sa faci repede, in timpul postului, cu ingredinte la indemana, fara sa murdaresti prea multe vase? Raspunsul: aceasta delicio...