Ștrudelul țigănesc nu este un strudel clasic, adică foi umplute cu diverse umpluturi – dulci sau sărate – rulate și coapte. NU , acest strudel este de fapt o plăcinta delicioasa și ușor de făcut. Este o plăcinta pentru toate gusturile deoarece putem folosi fructele care ne plac , nu neapărat vișine sau piersici. Daca pentru sos nu folosim smântâna gata îndulcita atunci adaugăm 2 linguri de zahar in compoziție. Este o plăcinta ideala pentru toate ocaziile, este o plăcinta gustoasa și se face cu ingrediente aflate la îndemâna tuturor, este o plăcinta FĂCUT IN CASA pentru cei dragi! Pofta buna!
Ingrediente
ALUAT
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 cana faina
- 1 cana gris
- 1 cana zahar
Cana folosita pentru masurarea ingredientelor este de 250 ml.
- 500 g. brânza dulce de vaci
- 1 ou
- 1 lingurița + 1 lingurița zeama de lămâie
- 1 lingurița esența de vanilie
- 1 lingurița + 1lingurița coaja rasa de lămâie
- 200 g. smântâna
- 4 linguri de zahar
- 200 g.piersici din compot (scurse bine de sirop)
- 50 g. unt
- 3 linguri pesmet
- 3 linguri zahar
- 300 g. vișine din compot (scurse bine de sirop)
- 200 g. smântâna îndulcita pentru frișca
- 300 g.lapte
- 2 oua
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu